Vi använder cookies för att ge dig en smidig och bekväm användarupplevelse på vår hemsida. Läs mer

cover

Alla butiker ÖoB Sverige

Välj din stad och bläddra bland kataloger, reklamblad, erbjudanden från ÖoB
No Catalogs
Just nu finns det ingen aktuell broschyr för denna butik, vänligen se andra broschyrer från denna kategori!

Ö&B har en lång historia, som sträcker sig ända tillbaka till 1948. Åtminstone om man tar historien om Runsvensgruppen, som är synonymt med det som idag heter Ö&B.

1948 var året då Rune Svensson, då 24 år, köpte lanthandeln i Mariedamm och köpte in stora partier med filtar som han sedan sålde till låga priser. Sortimentet utökades med trasmattor och billiga brandsprutor. Ryktet om den billiga lanthandeln med bra produkter spred sig snabbt, och Rune Svensson började med postorderförsäljning. Detta var så lyckat att Posten öppnade kontor i företagets lokaler. Verksamheten växte, och man fick inte längre plats i lanthandelns lokaler. Flyttlasset gick till Skänninge, och det centrala läget där fick affärerna att blomstra än mer. Man öppnar fler butiker, och bygger upp omfattande grossistverksamhet och egen tillverkning.

1992 är en viktig milstolpe i Ö&Bs historia. Då försätts det statligt ägda FFV Överskottsbolaget i konkurs, och Runsvensgruppen tar över. Det gör man bland annat för att säkra fordringarna, eftersom Överskottsbolaget varit en stor kund. Försäljningen av militärt överskottsmaterial fasas ut allt eftersom efterfrågan minskar, och man fokuserar istället på att köpa in varor till låga priser, och bygga upp den lågpriskedja vi idag känner igen som Ö&B.

Visa mer...
Hallå! Vi har just publicerat den nya (brandName) reklambladet. Kolla in katalogen HERE och spara pengar!