Vi använder cookies för att ge dig en smidig och bekväm användarupplevelse på vår hemsida. Läs mer

cover

Alla butiker Ikea Sverige

Välj din stad och bläddra bland kataloger, reklamblad, erbjudanden från Ikea
No Catalogs
Just nu finns det ingen aktuell broschyr för denna butik, vänligen se andra broschyrer från denna kategori!

IKEA är för många det stora möbelvaruhuset. En varuhuskedja som de flesta känner till och som har en lång historia.

Redan 1943 satsade Ingvar Kamprad de pengar han fått av sin pappa, för att han klarat av sina studier, i ett eget företag. Företaget fick namnet IKEA, efter Ingvars initialer, samt begynnelsebokstaven i gården och byn där han växte upp; Elmtaryd och Agunnaryd.

Från början var IKEA's sortiment småsaker som pennor, ramar, plånböcker, klockor och liknande, men redan 1948 introducerades möbler i sortimentet. 1951 gav man ut den första katalogen, en katalog som än idag finns i de flesta hem, och som inspirerat och fortfarande inspirerar.

1958 slog det första IKEA-varuhuset  upp sina portar i Älmhult, och var då den största möbelutställningen i Norden. Två år senare fick varuhuset också en restaurang, den första IKEA-restaurangen. Utvecklingen har sedan pekat spikrakt uppåt, och idag har IKEA 303 varuhus i 26 olika länder. Man har 1046 heminredningsleverantörer i 52 länder och runt 9500 produkter i sortimentet. Katalogen, som alltså har mer än 60 år på nacken, ges idag ut i 212 miljoner exemplar, på 29 olika språk.

Visa mer...
Hallå! Vi har just publicerat den nya (brandName) reklambladet. Kolla in katalogen HERE och spara pengar!