Vi använder cookies för att ge dig en smidig och bekväm användarupplevelse på vår hemsida. Läs mer

cover

Alla butiker Åhléns Sverige

Välj din stad och bläddra bland kataloger, reklamblad, erbjudanden från Åhléns
No Catalogs
Just nu finns det ingen aktuell broschyr för denna butik, vänligen se andra broschyrer från denna kategori!

Åhléns är verkligen ett gammalt och anrikt namn. Redan 1899 grundades postorderföretaget Åhlén & Holm, som är Åhléns ursprung. Företaget startades i Insjön i Dalarna, av Johan Petter Åhlén och Erik Holm. Sortimentet mode, skönhet, hem och media fanns med redan från starten. Den första produkten man sålde, och kanske den genom tiderna mest kända, var ett  kungaporträtt.

Utvecklingen för postorderföretaget gick mycket snabbt, och man ökade antalet avsända paket från 290 per år, till 50 000 på de första fem åren. Men, J P Åhlén ville vidareutveckla verksamheten och startade en detaljhandelskedja med enhetligt låga priser. 1932 öppnade man det första Tempovaruhuset.

På 1960-talet avvecklade man postorderverksamheten och koncentrerade sin verksamhet till varuhusen i Tempokedjan. 1985 är en viktig milstolpe, eftersom det var då varuhusen profilerades om till Åhléns. 1988 köptes Åhléns upp av Axel Johnssons AB och under 90-talet genomgick man en rad förändringar och omvandlades till den moderna detaljhandelskedja man är idag. Man ingår numera i Axstore-koncernen som bildades 2010. Idag är man Sveriges ledande varuhuskedja och också ett av de mest kända varumärkena i landet.

Visa mer...
notification circle blue
Hallå! Vi har just publicerat den nya (brandName) reklambladet. Kolla in katalogen HERE och spara pengar!